2.Geleneksel Tarhana Şenliği

Slow Food Foça Zeytindalı geleneksel üretimin önemini dile getirmek için ikinci kez 18 Ağustos 2013 tarihinde Tarhana Şenliğini Foça Yeryüzü Pazarı’nda düzenliyor.

slow food zeytindalı

Unutulmakta olan ürünlerin tekrardan geri kazanılması amacı ile geleneksel üretim yöntemlerinin ön plana çıkarılması çalışılmaktadır. Ayrıca Tarhananın “doğal hazır çorba” olması vurgulanmaktadır.

Gerçek gıdanın; iyi-temiz-adil olduğunu hep beraber göreceğiz. Bölgelere göre değişen Tarhana çeşitlerinin tariflerini de öğrenmeye çalışacağız.

Saat 16.30′da başlayacak olan etkinliğimizde  bizlere geleneksel ev yapımı tarhananın nasıl yapıldığını; içine sadece kese yoğurdu; un; domates; kırmızı biber; kuru soğan; tuz ve asıl unutulmaması gereken tarhana otunu koyarak ,  pişirmeyi, yoğurmayı, kurutma aşamalarını öğretecekler. Aynı zamanda tarhana çorbası tadımı da şenlik boyunca devam edecektir.

Slow Food Foça Zeytindalı`nin katkılarıyla oluşturulan bu etkinlik Foça Belediyesi tarafından desteklenmektedir.

Tarhana Şenliği geleneksel üretim yöntemlerini yaşatan ve destekleyen herkesin katılımına açık.